STUDIO10 DESIGNER FRONTER TIL IKEA SKROG. LOKAL PRODUKSJON.

STUDIO10 fronter spesialtilpasses til blant annet FAKTUM-, METOD- og PAX-skrog. Frontene håndlages på snekkerverksted i Oslo, i naturlige materialer av høy kvalitet.  Vi tilbyr standard- og spesialmål, med freste grep eller uten, glatte fronter og fyllingdører.  Når du kan velge mellom flere tusen farger i ulike kvaliteter og med flere tykkelse. Alt blir produsert til hver enkelt bestilling.  Vi tilbyr lakkert mdf, trefiner, valchromat, linoleum, laminat, heltre og kryssfiner som standardvarer. Se noen av våre prosjekter og informasjon om muligheter i menyen.

VALCHROMAT
Valchromat er gjennomfarget MDF fra Portugal som finnes i 10 farger. Tykkelsene vi leverer er 16 og 19mm. Finishen er tøff og fibrene syntes tydelig med sine små fargenyanser. Valchromat er et økologisk materiale, som er svært slitesterkt og fuktbestandig.  Her er det mulighet for å lage ulike typer grep. Frontene leveres med mattlakk, olje eller ubehandlet.


MDF
Medium Density Fibreboard (MDF) er en videreutvikling av tradisjonelle trefiberplater.  MDF plater har meget gode bearbeidelsesegenskaper og er en utbredt platetype for snekkerarbeider og i møbelindustrien. MDF plater er spesielt godt egnet for lakkering og maling. Frontene lakkeres i den NCS koden (Natural Colour System) du ønsker, flere tusen fargemuligheter og flere glansvalg.  Velges en Jotun-farge, kan vi finne fargekoden til deg. Du velger om det skal være frest grep eller om frontene skal ha håndtak. Tykkelsene er i utgangspunktet 19mm og 22mm. Vi leverer også fuktbestandig MDF som kan benyttes på bad.  Frontene har en glatt flate, med eller uten fylling. De når høyt i alle trender og miljøer med sitt moderne uttrykk.  Materialet er stilren kan brukes i alle rom.  Malt MDF blir ofte brukt i kombinasjon med andre kvaliteter. 

KRYSSFINER
Kryssfinér er en type konstruksjonsvirke som er laget ved at tynne lag av finèr er limt lagvis sammen. Vanligvis slik at fibrene i hvert lag ligger 90 grader på hverandre. Vanligst er det også med et oddeantall lag, slik at platen får best mulig egenskaper mot å slå seg. Derved vil også fibrene i de ytterste lagene normalt ligge parallelt. Platene limes sammen, vanligvis med et stort trykk.  Dette gjør kryssfinér til et slags komposittmateriale. En vanlig begrunnelse for å bruke kryssfinér i stedet for heltre eller stavlimt heltre, er evnen til å motstå sprekking, krymping og vridning. Ofte er også kryssfinér sterkere enn heltre. (referanse; wikipedia)

TREFINER
Vi har valgt de mest stabile tresortene som passer godt til vårt klima. EIK, FURU, VALNØTT, ASK, og BJØRK. Alle fronter leveres i tykkelse 16, 20mm og 23mm. Disse frontene har en kjerne i mdf med finerte flater. Dette gir stabilitet.  Frontene kan leveres uten grep, med heltre grep eller frest grep. Vi håndplukker de finerte platene og nummererer frontene slik at det skal bli en helhet i mønsteret. Dette gir et tydelig tegn på at det ikke er lagervarer, men laget til din bestilling.  Du velger om frontene skal matt lakkes, oljes, beises eller males. Frontene kan også leveres ubehandlet.

LINOLEUM
Linoleum er laget av naturlig råstoffer. Det består av et bindemiddel som er en blanding av linolje og harpiks, dette danner linoleumssementen. Produktet kommer fra verdenskjente Forbo og har fått navnet Desktop. Dette er en møbel-linoleum som monteres på MDF eller Valchromat. Desktop har unike egenskaper og er et miljøvennlig alternativ.  Overflaten er matt og fingermerker syntes ikk
e, den er antistatisk og fargene falmer ikke.

© COPYRIGHT STUDIO10