MATERIALVALG

MDF FRONTER //
Medium Density Fibreboard (MDF) er en videreutvikling av tradisjonelle trefiberplater. MDF plater har meget gode bearbeidelsesegenskaper og er
en utbredt platetype for snekkerarbeider og i møbelindustrien. MDF plater er spesielt godt egnet for lakkering og maling. 
Frontene lakkeres i den NCS koden (Natural Colour System) du ønsker, flere tusen fargemuligheter og flere glansvalg. 
Velges en Jotun-farge, kan vi finne fargekoden til deg. Du velger om det skal være frest grep eller om frontene skal ha håndtak.
Tykkelsene er i utgangspunktet 19mm og 22mm. Vi leverer også fuktbestandig MDF som kan benyttes på bad. 
Frontene har en glatt flate med rette kanter som standard, og de når høyt i alle trender og miljøer med sitt moderne uttrykk. 
Materialet er stilren kan brukes i alle rom.  Malt MDF blir ofte brukt i kombinasjon med andre kvaliteter.

VALCHROMAT FRONTER //
Valchromat er gjennomfarget MDF fra Portugal som finnes i 10 farger. Tykkelsene vi leverer er 16, 19 og 30mm.
Finishen er tøff og fibrene syntes tydelig med sine små fargenyanser. Valchromat er et økologisk materiale, som er svært slitesterkt og fuktbestandig. 
Her er det mulighet for å lage ulike typer grep. Eksempel hull eller frest grepskant. Frontene leveres med mattlakk eller ubehandlet.

TREFINERTE MDF FRONTER //
Vi har valgt de mest stabile tresortene som passer godt til vårt klima. EIK, VALNØTT, ASK, og BJØRK. Alle fronter leveres i tykkelse 20mm og 23mm.
Disse frontene har en kjerne i mdf med finerte flater. Dette gir stabilitet. Frontene kan leveres uten grep, med heltre grep eller frest grep. Vi håndplukker de finerte platene og nummererer frontene slik at det skal bli en helhet i mønsteret.
Dette gir et tydelig tegn på at det ikke er lagervarer, men laget til din bestilling.  Du velger om frontene skal mattlakkes, beises, eller males. Frontene kan også leveres ubehandlet slik at du kan olje de selv.

LINOLEUMS FRONTER //
Linoleum består av bare naturlig råstoffer. Det består av et bindemiddel som er en blanding av linolje og harpiks og danner linoleumssement.Linoleumen kommer fra verdenskjente Forbo. Linoleumen heter Desktop og er en møbel-linoleum som monteres på MDF eller Valchromat. 

KRYSSFINER OG HELTRE //
Vi leverer også kryssfiner og heltre. Det er en risiko for at denne type materialer gir bevegelse/vridning.